• 1403/03/29 - 12:58
  • - تعداد بازدید: 270
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

۵ استان پیشرو در خرید تضمینی گندم

 

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: بنابر آمار خوزستان، گلستان، فارس، ایلام و جنوب‌کرمان استان‌های پیشرو در خرید تضمینی گندم هستند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سهراب سهرابی در گفت ‌و گویی اظهار داشت: در هفته نخست فروردین‌ ماه نخستین برداشت خوشه‌های طلایی گندم از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان شروع شد و اکنون در ۲۴ استان عملیات برداشت در حال انجام است.

به گفته وی، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید گندم به ۱۴.۵ تا ۱۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱.۵ تا ۱۲ میلیون تن برسد که براین اساس در حوزه آرد و گندم به خودکفایی کامل می‌رسیم.

سهرابی، استان خوزستان را با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در صدر خرید تضمینی گندم اعلام کرد و افزود: استان‌های گلستان، فارس، ایلام و جنوب کرمان از دیگر استان‌های پیشرو در خرید تضمینی گندم محسوب می‌شوند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که طی ماه‌های تیر و مرداد برداشت در اقلیم سرد آغاز می‌شود، گفت: طی ۲ تا ۳ سال گذشته میزان خرید تضمینی گندم ناشی از بکارگیری اقدامات فنی و مبارزه با علف‌های هرز رشد داشته است که همین امر منجر به خودکفایی و بی‌نیازی از واردات شده است.

به گفته وی، طرحی تحت عنوان خودکفایی پایدار گندم تهیه کردیم که براساس آن اقداماتی نظیر ساماندهی تولید و بذور اصلاح شده، مصرف متعادل کود‌های شیمیایی، توسعه کشت مکانیزه و سامانه‌های نوین آبیاری، آموزش و ترویج کشاورزان و طرح توسعه کشت دیم‌زار‌ها و کشت قراردادی در دستور کار قرار گرفته است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: بنابر آمار، ایران بیش از ۲ برابر متوسط جهانی گندم مصرف می‌کند که ایجاد امنیت غذایی به همکاری بخش‌های دولتی با کشاورزان نیاز دارد.

  • گروه خبری : دیگر رسانه ها
  • کد خبر : 178441
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی